Κυριακή 1 Ιουνίου 2008

Η ΜΑΓΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Καθε μερα Ο Θεος μας δινει μαζι με τον ηλιο και μια στιγμη κατα την οποια ειναι δυνατο να αλλαξει το καθετι που μας κανει δυστηχισμενους.Καθε μερα προσποιουμαστε πως δεν αντιλαμβανομαστε οτι υπαρχει αυτη η στιγμη,κανουμε πως πιστευουμε οτι το σημερα ειναι ιδιο με το χτες και θα ειναι το ιδιο με το αυριο.
Αλλα το ον που δινει προσοχη στη μερα την οποια ζει ανακαλυπτει τη μαγικη στιγμη.μπορει να ειναι κρυμμενη στο λεπτο που βαζουμε,το πρωι,το κλειδι στην κλειδαρια...μεσα στη συντομη σιωπη που ακολουθει το βραδινο φαγητο,μεσα σε χιλιαδες πραγματα που μας φαινονται ολα ιδια.
Αλλα αυτη η στιγμη υπαρχει,μια στιγμη που ολη η δυναμη των αστρων περναει απο μεσα μας και μας επιτρεπει να κανουμε θαυματα.
Η ευτυχια ειναι καμια φορα ευλογια αλλα πιο συχνα ειναι μια κατακτηση.Η μαγικη στιγμη της ημερας μας βοηθαει να αλλαξουμε,μας σπρωχνει να φυγουμε σε κακα περασματα,αλλα αυτες ειναι μεταβατικες περιοδοι που δεν αφηνουν ιχνη.Κι αργοτερα θα μπορουμε να κοιταζουμε πισω με περηφανια και πιστη.
Δυστυχης αυτος που φοβαται να ριψοκινδυνευσει.Γιατι αυτος ισως δεν απογοητευετει ποτε,ισως δεν γνωρισει ποτε την πλανη,δεν θα υποφερει σαν αυτους που εχουν να κυνηγησουν καποιο ονειρο.
Οταν ομως θα κοιταξει πισω του(γιατι παντα κοιταμε πισω μας)θα ακουσει την καρδια του να του λεει:τι εκανες τα θαυματα που εσπειρε Ο Θεος στις μερες σου;τι εκανες τα ταλεντα που σου εμπιστευτηκε Ο Κυριος;

Τα εθαψες βαθια μεσα σε μια τρυπα γιατι φοβοσουν μην τα χασεις.Τοτε αυτο σου απεμεινε:η βεβαιοτητα πως εχασες τη ζωη σου...
Δυστυχης αυτος που ακουει τουτα τα λογια.Τοτε θα πιστεψει στα θαυματα,αλλα οι μαγικες στιγμες της υπαρξης θα εχουν περασει αμετακλητα..."

αποσπασμα απο το βιβλιο του παολο κοελιο "στις οχθες του ποταμου πιεδρα καθησα και εκλαψα"

Δεν υπάρχουν σχόλια: